BRANGAKMENIŲ SPALVA – RAUDONA | ADORO juvelyrikos namai 

Papuošalai su spalvotais akmenimis

Labai dažnai rašote, kad jus domina tam tikrų spalvų brangakmeniai. Natūralios žalios, mėlynos, rausvos ar juodos spalvos, todėl nusprendžiau parengti trumpą gidą - kaip orientuotis atspalvių gamoje. Kviečiu į trumpą kelionę po visas vaivorykštės spalvas (ir ne tik!).

Auksiniu papuosalu gamyba, juvelyro paslaugos, juvelyras Kaune, vestuviniu ziedu gamyba, suzadetuviu ziedu gamyba, gamyba is savo aukso, juvelyriniu dirbiniu gamyba pagal užsakyma, Juvelyrikos gamyba pagal individualius užsakymus, Juvelyrinių papuošalų gamyba, graviravimas, Vestuviniu ziedu gamyba Kaune, Autorinių vestuvinių žiedų gamyba, Vestuvinių žiedų gamyba iš jūsų aukso, Rankų darbo vestuviniai žiedai, Klasikinių vestuvinių ziedų gamyba

Šiandien raudona: raudonos spalvos natūralūs akmenys, pavyzdžiui, karneolis, koralas, rubinas, granatas, jaspis, špinelis, braškių kvarcas.

Raudona - tai spalvų karalienė, meilės, drąsos ir pasitikėjimo savimi spalva. Tai viena iš pagrindinių spalvų, sukelianti visą spektrą asociacijų, emocijų ir stiprių įspūdžių. Tai ilgiausią bangos ilgį turinti spalva, todėl mūsų smegenys šiai spalvai apdoroti sunaudoja daugiausiai energijos. Raudona spalva traukia dėmesį, veikia stimuliuojančiai, labai emociškai intensyvi, aistros ir agresijos spalva. Tai karščiausia iš visų spalvų - gyvybės spalva, dar vadinama spalvų spalva.

Ši spalva asocijuojasi su tūkstančiais dalykų - priklausomai nuo šalies ir regiono, kultūros ir religijos, tradicijų ir skonio. Tai pagalbos ir labdaros spalva (Raudonasis kryžius, Caritas - šios organizacijos naudoja raudoną spalvą, kuri asocijuojasi su širdimi ir gerumu). Buitinės ar automobilinės pirmosios pagalbos vaistinėlės taip pat dažnai būna raudonos spalvos.

Tai tradicinė sportinių automobilių spalva - būtent raudona spalva "Ferrari" ar "Porsche" įgauna visą savo prasmę - dinamiškumas, energija, aktyvumas, galia. Tačiau tai taip pat ir komunistų (ypač Europoje), revoliucijos ir karo spalva. O ar kas nors įsivaizduoja Valentino dieną be raudonos spalvos? Arba Kalėdų? Raudona - įspėjamoji spalva, reiškianti pavojų (pvz., kelio ženklai, ugnis ar kraujas), taip pat meilę (raudona rožė, raudonas vynas), erotiką (raudonos lūpos, raudoni bateliai) ir seksualumą.

Visi tyrimai rodo, kad raudona spalva žmones veikia stipriausiai. Štai kodėl ji taip dažnai naudojama reklamoje - nes tai impulsyvių sprendimų, pardavimų ir akcijų spalva. Ši spalva išsiskiria, atkreipia dėmesį ir veikia labai stimuliuojančiai. Raudoną spalvą naudoja "Coca-Cola", "Colgate", "Levis", "Red Bull", "Lego", "Netflix".

Kaip matote, raudona spalva gali reikšti įvairiausius dalykus, o dar pridėkite kultūrinę įvairovę ir pamatysite, kad raudona spalva gali simbolizuoti praktiškai viską! Kinijoje ši spalva reiškia sėkmę ir šventes, todėl ji dažnai naudojama per vestuves. Ji simbolizuoja turtus, galią ir laimę. Rytų kultūrose ji simbolizuoja džiaugsmą, ypač derinama su balta spalva. Indijoje tai tradicinių vestuvinių suknelių spalva (tyrumo spalva). Induizme ji simbolizuoja pasitikėjimą savimi ir asmenybės tobulėjimą.

Dabar apžvelkime natūralius raudonos spalvos brangakmenius. Jie irgi siejami su turtais, galia ir pasitikėjimu savimi. Todėl raudoni akmenys dažnai puošdavo karalių karūnas arba simbolizavo jų valdžią.

Suzadėtuviu ziedai · auksiniai ziedai · Klasikiniai suzadetuviu ziedai · ‎Modernus suzadetuviu ziedai · Suzadetuviu ziedai su deimantais · Balto aukso suzadetuviu ziedai · ‎Suzadetuviu ziedai su briliantais · ‎Autoriniai suzadetuviu ziedai · ‎Geltono aukso suzadetuviu ziedai · Suzadetuviu ziedu gamyba · Menine juvelyrika · sužadėtuvių žiedai · ‎Modernūs sužadėtuvių žiedai · Sužadėtuvių žiedai su deimantais

RUBINAI  neabejotinai siejami su karališkaisiais turtais. Juk jų pavadinimas kilęs iš graikiško žodžio ruber - raudonas. Graikai juos vadino visų natūralių akmenų motina ir šimtus metų naudojo gydymo tikslais. Rubinai itin vertinami juvelyrinių dirbinių akmenys, ir nors jų spalva svyruoja nuo rožinės iki gilaus kraujo atspalvių - esame tikri, kad jie visada gražiai papuoš bet kokią apyrankę, auskarus ar žiedą. Raudoni rubinai - puikus meilės įsipareigojimo įrodymas. Todėl verta atkreipti dėmesį į šiuos akmenis, ypač vestuvių metinių ir kitų svarbių gyvenimo įvykių proga.

Auksiniai auskarai, auksiniai auskarai su deimantais, auksiniai auskarai su briliantais, auksiniai auskarai su brangakmeniais, balto aukso auskarai, kabantys auksiniai auskarai, auksiniai auskarai mergaitėms, auksiniai auskarai vestuvėms, auksiniai papuošalai, auksinių dirbinių gamyba, brangakmenių spalvos, auksinių auskarų gamyba, juvelyrinių dirbinių gamyba, papuošalai vestuvėms

Raudona spalva taip pat neabejotinai asocijuojasi su koralais - tikrais, natūraliais, o ne pagamintais iš varnalėšų uogų:). Tai labai populiarūs akmenys ir dažna namų rakandų puošmena. Koralas žinomas nuo seniausių laikų, jis turi raminančio akmens reputaciją. Tai optimizmo akmuo, dar vadinamas "jūros gėle" ir simbolizuoja turtus - kaip ir bet kuris raudonas akmuo! Šiandien daugiausia koralų apdirbama Italijoje, netoli Neapolio.

Auksiniai pakabukai · Auksiniai pakabukai su briliantais · Auksiniai pakabukai su deimantais · Auksiniai pakabukai su brangakmeniais · Auksiniai pakabukai su deimantais · Auksiniai pakabukai su perlais · Auksiniai pakabukai su briliantais · Modernus auksiniai pakabukai · Auksiniai pakabukai moterims · Auksiniai pakabukai mergaitems · Auksiniai pakabukai vaikams · Juvelyrikos parduotuve · Kaunas · Auksiniu pakabuku gamyba

Raudonų akmenų trijulę papildo granatas - dažnai painiojamas su rubinu (ypač tie granatai, kurių spalva raudona, blizgi). Papuošalai iš granatų buvo kuriami dar senovės Graikijoje ir Egipte. Tikėta, kad amuletai su granatais skatina sėkmę ir turtus. Todėl daugybė karių jais puošdavo savo skydus ir kardų rankenas.

Auksiniu papuosalu gamyba, juvelyro paslaugos, juvelyras Kaune, vestuviniu ziedu gamyba, suzadetuviu ziedu gamyba, gamyba is savo aukso, juvelyriniu dirbiniu gamyba pagal užsakyma, Juvelyrikos gamyba pagal individualius užsakymus, Juvelyrinių papuošalų gamyba, graviravimas, Vestuviniu ziedu gamyba Kaune, Autorinių vestuvinių žiedų gamyba, Vestuvinių žiedų gamyba iš jūsų aukso, Rankų darbo vestuviniai žiedai, Klasikinių vestuvinių ziedų gamyba

ADORO juvelyrikos namų komanda padės išsirinkti jūsų poreikiams ir emocijoms tinkamus natūralius akmenis! Kviečiame apsilankyti: https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI  Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias...

Safyrai

ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie vieną populiariausių brangakmenių - safyrą. 

Prenumeruok naujienlaiškį