Kaip išvalyti ir prižiūrėti sidabrą ar sidabrinius papuošalus? | ADORO juvelyrikos namai

Kiekviena, mėgstanti sidabro papuošalus, anksčiau ar vėliau susidurs su šia problema. Ką daryti, kai mūsų mėgstami sidabriniai auskarai, grandinėlės ar sidabriniai žiedai patamsėja ir praranda blizgesį.... Yra keli būdai, kaip tai išspręsti, kuriuos aprašysiu toliau.

Suzadetuviu ziedu, auksinių ziedų, vestuviniu ziedu gamyba

Sidabriniai papuošalai ilgainiui patamsėja, nes jų paviršiuje susidaro juodo sidabro (sulfido) sluoksnis. Tai lemia sieros junginiai (daugiausia ore esantis sieros oksidas), ir šis procesas vyksta tuo greičiau, kuo labiau užterštas oras. Taip pat įprasta, kad juvelyriniai dirbiniai, sutepti muilu, kvepalais ar kosmetika, patamsėja. Kartais sidabras keičia spalvą, kai liečiasi su oda esant tam tikram pH, tačiau tai labai individuali savybė.

Suzadetuviu ziedu, auksinių ziedų, vestuviniu ziedu gamyba

Jei norime, kad mūsų sidabro papuošalai kuo ilgiau džiugintų akį, turėtume:

- prieš maudantis baseine, jūroje ar voniose, visada nusiimti papuošalus ;)

- papuošalus dėvėti ant sauso ir švaraus kūno, tik įsigėrus losjonui ar rankų kremui

- auskarus ar sidabrines grandinėles reikėtų laikyti uždaruose dėkluose, ribojančiuose oro patekimą (papildomai papuošalus galima dėti į užspaudžiamus maišelius, kad jie nesiliestų su kitais metalais)

-  nerekomenduojama papuošalų laikyti vonios kambariuose, kur šilčiau ir didesnė drėgmė.

Sidabro tamsėjimas yra natūralus procesas, tačiau jį galima pristabdyti padengus papuošalus kito metalo, pavyzdžiui, rodžio, sluoksniu. Šis procesas vadinamas rodžio padengimu. Taikant šį metodą sidabro atspalvis tampa šiek tiek tamsesnis nei be rodžio padengimo. Juvelyriniai dirbiniai netamsėja ir gražiai blizga tol, kol išlaikomas rodžio sluoksnis. Prireikus procesą galima pakartoti.

Suzadetuviu ziedu, auksinių ziedų, vestuviniu ziedu gamyba

Sidabro valymas namų sąlygomis

Yra keletas būdų, kaip tai padaryti. Nepamirškite, kad grandinėles, auskarus ar sidabrines apyrankes visada reikia valyti minkšta mikropluošto šluoste, venkite šiurkščių rankšluosčių, nes jie gali pažeisti sidabro paviršių. Taip pat nereikėtų naudoti guminių pirštinių atnaujinant papuošalus.

Labiausiai paplitęs būdas - valyti sidabrą dantų pasta, dažnai naudojant vatos tamponėlį arba ausų krapštuką. Galite valyti juvelyrinių dirbinių dalis nemerkiant viso dirbinio. Šis procesas saugus papuošalams su natūraliais akmenimis. Trynimas ir dantų pastos naudojimas kartais gali pažeisti sidabro paviršių, ypač jei dantų pastoje yra mikrogranulių, ji skirta dantims balinti arba joje yra daug natrio. Nenaudokite dantų šepetėlio.

Sidabrui ir brangakmeniams saugus metodas, kuriam naudojamos kiekvienuose namuose turimos medžiagos, yra druska + aliuminio folija. Į stiklinį indą ( ne metalinį!), išklotą aliuminio folija, supilkite karštą vandenį su druska (5 arbatiniai šaukšteliai 1 litrui vandens). Įdedame šiek tiek papuošalų (ne per daug, nes procesas susilpnės). Vandeniui atvėsus, išimtus papuošalus nuplauname ir kruopščiai nusausiname.

Paruošti sidabro valymo skysčiai - cheminiu būdu pašalina tamsų sluoksnį, po viso proceso jaučiamas sieros kvapas. Metodas netinka papuošalams su natūraliais akmenimis, bet tinka grandinėlėms - labai kruopštus valymas trunka 5 sekundes, tada sidabrą nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Suzadetuviu ziedu, auksinių ziedų, vestuviniu ziedu gamyba

Šie būdai išbandyti - juos naudoja ADORO juvelyrikos namų komanda.

ADORO juvelyrikos namų komanda padės išsirinkti ir pagamins jūsų poreikiams bei emocijoms tinkamus auksinius žiedus, sužadėtuvių žiedus, vestuvinius žiedus ir kitus papuošalus! Kviečiame apsilankyti: https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI  Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias...

Safyrai

ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie vieną populiariausių brangakmenių - safyrą. 

Prenumeruok naujienlaiškį