Brangakmenių simbolika | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI
Motina gamta mums padovanojo begalę brangakmenių – jie skiriasi spalva, simbolika ir savybėmis. Manoma, kad akmenys turi magišką, gydomąją galią, padeda mums sunkiose gyvenimo situacijose, o jų nešiojimasis gali teigiamai paveikti mūsų nuotaiką. ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie keletą populiariausių brangakmenių.
Deimantas
Laikomas vertingiausiu brangakmeniu, jis dar vadinamas tobulu kristalu, todėl yra nekaltumo ir nekintamumo simbolis. Deimantai išsiskiria neįtikėtinu kietumu ir ilgaamžiškumu – dėl šios priežasties jie naudojami sužadėtuvių žieduose, kadangi jie turi saugoti santykių ištikimybę ir patvarumą.
Sužadėtuvių žiedas
 
Rubinas
Būdingas rubino bruožas jo spalva, simbolizuojanti karštą, aistringą ir amžiną meilę. Anksčiau buvo manoma, kad rubinas turi nuostabią galią, galinčią prailginti žmogaus gyvenimą ir išgydyti jį nuo širdies ligų. Tai akmuo, kurį vertino viduramžių Europos valdovai, kurie dėjo jį į savo karūnas kaip Kristaus kraujo ženklą. Šiuo metu rubinai naudojami moteriškuose papuošaluose, kurie puikiai tinka dovanai antrajai pusei kaip amžinos meilės ir ištikimybės išraiška.
Auksinis žiedas su rubinais
Smaragdas
Šio akmens pavadinimas kilęs iš lotyniško pavadinimo smaragdus, kuris reiškia žalią brangakmenį. Tai simbolizuoja gyvybingumą, jėgą ir kosminę energiją. Anksčiau buvo manoma, kad sužadėtuvių žiedas su šiuo akmeniu turi apsaugoti nuo išdavystės, o jei vienas iš sutuoktinių padarė šį veiksmą - smaragdas subyrės. Vertingiausiais laikomi tamsiai žali smaragdai – kartais jie vertinami brangiau nei deimantai.
Auksinis žiedas su smaragdu
Safyras
Šis unikalus, tamsiai mėlynas akmuo išminties ir nemirtingumo simbolis – jis turėtų atitolinti tiek kūno, tiek dvasios senėjimo procesus. Tai padeda gydyti depresiją, nerimą ir nemigą. Viduramžiais safyro žiedus nešiojo karališkieji asmenys, nes buvo tikima, kad jie pritraukia turtus ir apsaugo nuo išdavystės bei neištikimybės.
Auksinis žiedas su safyru
Ametistas
Šis gražus, purpurinis akmuo dvasinio grynumo simbolis bei apsaugo nuo blogų ketinimų ir nenuoširdumo, todėl dažnai vadinamas apsauginiu brangakmeniu. Jis turi gydomųjų savybių – padeda kovoti su stresu ir neigiamomis mintimis. Manoma, kad tam, jog ametistas atliktų savo vaidmenį, kartas nuo karto reikėtų jį padėti saulėtoje vietoje, jog pasikrautų saulės energija ir sustiprintų savo savybes.
Auksinis žiedas sutopazu
Topazas
Mėlyna šio akmens spalva simbolizuoja dvasinę stiprybę, kuri turėtų padėti sprendžiant sunkius reikalus ir problemas. Topazas teigiamai veikia susikaupimą ir padeda dvasiškai tobulėti, taip pat turi gydomųjų savybių – malšina migreną ir galvos skausmą, malšina epilepsijos ir astmos priepuolius.
Auksiniai auskarai su topazais
Citrinas
Dėl unikalios citrinos spalvos jis itin vertingas akmuo. Tai optimizmo, laimės ir džiaugsmo simbolis, todėl padeda žmonėms, kurie kovoja su žema savigarba ir neigiamomis mintimis. Citrinas gali būti naudingas mokiniams ir studentams, nes padeda susikaupti ir pagreitina mokymąsi.
Sidabrinis žiedas su citrinu
Granatas
Granato pavadinimas kilęs iš lotyniško malum granatum, kuris reiškia „granato vaisius“. Šis akmuo, kaip ir rubinas, simbolizuoja meilę, aistrą ir geismą. Granatai turi įtakos intuicijos vystymuisi ir prideda pasitikėjimo savimi. Tai puikus akmuo tiems, kurie nori atgauti pusiausvyrą ir ramybę.
Sidabrinis žiedas su granatu
Peridotas
Tai itin retas brangakmenis, vertinamas juvelyrų ir kolekcininkų. Peridotas turi gydomąją galią – valo organizmą nuo toksinų ir palaiko virškinimo sistemos ligų gydymą. Anksčiau peridotą naudojo pirkliai ir bankininkai, norėdami apsaugoti savo turtus nuo nelaimių.
Peridotas
Kviečiame peržiūrėti ADORO juvelyrikos namų kolekciją, kurioje tikrai rasite sau tinkamą papuošalą:   https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Safyrai – kilmė, kokybė, kaina

Safyras - tai brangakmenis, kurio būna įvairių rūšių, todėl verta žinoti, kas daro įtaką jo vertei. Svarbus veiksnys yra safyro kilmės vieta, pavyzdžiui, dėl spalvos skirtumų; patyręs kolekcininkas ar juvelyras...

Prenumeruok naujienlaiškį