Brangakmenių spalva: žalia | ADORO juvelyrikos namai 

Papuošalai su spalvotais akmenimis ( brangakmeniais )

Labai dažnai rašote, kad jus domina konkretūs brangakmenių atspalviai. Natūralios žalios, mėlynos, rožinės ar sodriai juodos spalvos. Visada ieškau konkrečių egzempliorių pagal pasirinktą spalvinę gamą, tačiau nusprendžiau parengti trumpą gidą - kaip orientuotis tarp atspalvių. Kviečiu į trumpą kelionę po visas vaivorykštės spalvas (ir ne tik!).

suzadetuviu ziedas su smaragdu

ŽALIA (natūralios žalios spalvos akmenys yra  smaragdai, turmalinai, chrizoprazai, cavoritai, malachitai, nefritai, peridotai/olivinai, aventurinai, turkis)

Viena populiariausių natūralių brangakmenių atspalvių yra žali. Auskarai su žaliais natūraliais akmenimis arba žalias brangakmenis auksiniame žiede - dažna jūsų klausimų tema.

Pirmieji į galvą ateina natūralūs smaragdai. Juk iš čia kilęs jų pavadinimas (graikų kalba smaragdas tiesiog reiškia žalią akmenį). Smaragdai laikomi meilės brangakmeniais ir jau daugelį metų puošia karališkuosius ženklus ar istorinius artefaktus. Jei ieškote auskarų su žaliais brangakmeniais ar sužadėtuvių žiedo - atkreipkite dėmesį, kad smaragdai vieni iš labiausiai vertinamų juvelyrinių brangakmenių, sakoma, kad jie turi galią aptikti išdavystę, skaityti emocijas, sustiprinti intuiciją ir net nuspėti ateitį! Tačiau nepamirškite, kad papuošalai su žaliais akmenimis - tai ne tik smaragdai!

suzadetuviu ziedas su smaragdu

Jau daugelį metų jums rekomenduoju ir turmalinus - tai bene mėgstamiausi akmenys, galintys įgauti įvairias spalvas, o žaliausios jų atmainos vadinamos verdelitais. Tai nuostabūs egzemplioriai, kurie puikiai dera prie auksinių auskarų ar auksinių žiedų.

auksinis ziedas su turmalinu

Žali juvelyriniai dirbiniai taip pat neapsieina be chrizoprazo. Tai žalioji chalcedono atmaina, o papuošalai su žaliuoju chrizoprazu jau daugelį metų labai geidžiama ir įdomi alternatyva. Jo pavadinimas reiškia "žalias auksas", o spalva puikiai dera ne tik su auksu, bet ir su sidabru. Verta patikrinti! 

Paskutinis iš žalių natūralių akmenų, kuriuos noriu jums rekomenduoti, tai išskirtinis turkis iš Tibeto - viena iš nedaugelio turkio atmainų, kuri pasitaiko būtent žalios spalvos ir dažnai naudojama papuošaluose kaip žalias natūralus akmuo. Žaliojo turkio pavyzdžių, be kita ko, galima rasti vėriniuose ar apyrankėse.

Auksinis ziedas su turkiu

ADORO juvelyrikos namų komanda padės išsirinkti jūsų poreikiams ir emocijoms tinkamus auksinius žiedus su žaliais brangakmeniais! Kviečiame apsilankyti: https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI  Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias...

Safyrai

ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie vieną populiariausių brangakmenių - safyrą. 

Prenumeruok naujienlaiškį