Auksinių papuošalų priežiūros vadovas - patarimai ir gudrybės | ADORO juvelyrikos namai

 
Auksiniai papuošalai nesenstantis ir elegantiškas aksesuaras, galintis suteikti žavesio bet kokiai aprangai. Tačiau laikui bėgant net ir aukščiausios kokybės auksiniai papuošalai gali prarasti savo spindesį ir blizgesį. Todėl svarbu tinkamai prižiūrėti auksinius papuošalus, kad jie išliktų gražūs ir tarnautų ilgus metus. Šiame vadove pasidalysime keliais patarimais ir gudrybėmis, kaip prižiūrėti savo auksinius papuošalus.


Auksinių papuošalų valymas


Auksinių papuošalų valymas - esminė jų priežiūros rutinos dalis. Laikui bėgant ant jūsų papuošalų gali susikaupti nešvarumų, aliejų ir kitų medžiagų, todėl jie praranda blizgesį. Auksiniams papuošalams valyti reikės švelnaus ploviklio, šilto vandens ir šepetėlio su minkštais šereliais. Pirmiausia dubenėlyje sumaišykite nedidelį kiekį švelnaus ploviklio su šiltu vandeniu. Tada įmerkite juvelyrinius dirbinius į tirpalą ir švelniai nušveiskite minkštu šerių šepečiu. Nenaudokite abrazyvinių medžiagų, kurios gali subraižyti papuošalus. Po šveitimo kruopščiai nuplaukite papuošalus šiltu vandeniu ir nusausinkite juos minkšta šluoste.

Sužadėtuvių žiedas su deimantais


Auksinių papuošalų priežiūra


Auksinius papuošalus galite ne tik valyti, bet ir prižiūrėti kitais būdais. Pirma, venkite nešioti papuošalus užsiimdami veikla, kuri gali juos pažeisti, pavyzdžiui, plaukiodami ar sportuodami. Be to, venkite, kad juvelyriniai dirbiniai būtų veikiami aštrių cheminių medžiagų, pavyzdžiui, kvepalų, plaukų lako ir valymo priemonių. Nenešiojant aukso papuošalų, svarbu juos tinkamai laikyti, kad jie nesusibraižytų ir nesusidėvėtų. Galite laikyti papuošalus papuošalų dėžutėje arba minkštame medžiaginiame maišelyje, kad apsaugotumėte juos nuo dulkių ir įbrėžimų.

Sužadėtuvių žiedas su safyru


Auksinių papuošalų poliravimas


Laikui bėgant auksiniai papuošalai dėl patamsėjimo gali įgauti matinę išvaizdą. Norėdami sugrąžinti aukso papuošalams blizgesį, galite juos nupoliruoti naudodami minkštą šluostę ir specialiai auksui skirtą juvelyrinių dirbinių valiklį. Norėdami nupoliruoti auksinius papuošalus, pradėkite nuo nedidelio kiekio juvelyrinių dirbinių valiklio užtepimo ant minkštos šluostės. Tada švelniai patrinkite šluoste juvelyrinius dirbinius, stengdamiesi per daug nespausti. Po poliravimo nuplaukite papuošalus šiltu vandeniu ir nusausinkite minkšta šluoste.

Balto aukso sužadėtuvių žiedas


Auksinių papuošalų Ilgaamžiškumo užtikrinimas

Auksinis žiedas su rubinais
Galiausiai, norint užtikrinti savo auksinių papuošalų ilgaamžiškumą, svarbu, kad juvelyras juos reguliariai profesionaliai patikrintų ir išvalytų. Juvelyras gali nustatyti visas galimas jūsų papuošalų problemas, pavyzdžiui, atsilaisvinusius akmenis ar susidėvėjusius dantelius, ir atlikti reikiamą remontą.
Apibendrinant galima pasakyti, kad tinkamai prižiūrimi aukso papuošalai gali būti brangus turtas, kuris tarnauja daugelį metų. Laikydamiesi šių patarimų ir gudrybių, kaip valyti, prižiūrėti, poliruoti ir užtikrinti savo auksinių papuošalų ilgaamžiškumą, galėsite džiaugtis jų grožiu ir spindesiu daugelį metų.


ADORO juvelyrikos namai, kviečiame apsilankyti: https://www.adoro.lt/ 

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Safyrai – kilmė, kokybė, kaina

Safyras - tai brangakmenis, kurio būna įvairių rūšių, todėl verta žinoti, kas daro įtaką jo vertei. Svarbus veiksnys yra safyro kilmės vieta, pavyzdžiui, dėl spalvos skirtumų; patyręs kolekcininkas ar juvelyras...

Prenumeruok naujienlaiškį