Rožinis auksas - madinga tendencija, spindinti ryškiau nei auksas | ADORO Juvelyrikos namai
Rožinis auksas madingas ir žavus taurusis metalas, pastaraisiais metais užkariavo mados industriją. Jo švelnus ir subtilus rausvas atspalvis, derinamas su aukso žavesiu, sukuria akį traukiantį ir unikalų patrauklumą, kuris daugelį traukia savo blizgesiu.
Tačiau kuo rožinis auksas toks ypatingas ir kodėl jis tapo toks populiarus mados pasaulyje? Šiame straipsnyje nagrinėjame rožinio aukso kilmę, jo unikalias savybes ir tai, kodėl jis tapo madingų, žmonių mėgstamu metalu.
Rožinis auksas, dar vadinamas rausvuoju arba raudonuoju auksu, pirmą kartą išpopuliarėjo XIX a. Rusijoje, kur jis dažnai buvo naudojamas dekoratyviniame mene ir juvelyrikoje. Jo populiarumas išaugo, kai "Cartier" pristatė savo Trejybės žiedą, kuriame buvo trys susipynusios geltono, balto ir rožinio aukso juostelės.
Rožinis auksas - tai lydinys, gaminamas derinant auksą su variu ir nedideliu kiekiu sidabro. Nuo naudojamo vario kiekio priklauso rausvo atspalvio intensyvumas. Pavyzdžiui, didesnis vario kiekis sukuria gilesnį ir intensyvesnį rausvą atspalvį, o mažesnis - šviesesnį ir subtilesnį.
 
Rožinio aukso spalva nėra vienintelė unikali savybė, dėl kurios jis išsiskiria. Palyginti su kitais metalais, jis taip pat pasižymi didesniu patvarumu ir atsparumu įbrėžimams. Taip yra dėl sudėtyje esančio vario, kuris kietesnis metalas už auksą. Be to, rožinis auksas hipoalerginis, todėl puikiai tinka jautrią odą turintiems asmenims.
Dar vienas rožinio aukso privalumas - jo universalumas. Jis puikiai dera su kitais metalais, todėl populiarus mišrių metalų papuošalų pasirinkimas. Jis taip pat dera su įvairiais brangakmeniais - nuo deimantų iki safyrų, ir suteikia švelnumo bei romantiškumo bet kuriam papuošalui.
Rožinis auksas pastaraisiais metais tapo mados entuziastų pasirenkamu metalu dėl savo unikalaus ir modernaus patrauklumo. Jo moteriška švelni spalva sukuria romantišką ir rafinuotą išvaizdą, kuri patraukė daugelio mada besidominčių asmenų dėmesį.
Rožinio aukso juvelyriniai dirbiniai universalūs ir puošnūs, todėl tinka bet kokiai progai. Jis tapo populiariu sužadėtuvių žiedų, vestuvinių žiedų ir kitų ypatingų progų papuošalų pasirinkimu. Dėl savo šilto ir patrauklaus atspalvio jis taip pat populiarus kasdienių papuošalų, pavyzdžiui, apyrankių, vėrinių ir auskarų, pasirinkimas.
Išvada
Apibendrinant galima teigti, kad rožinis auksas unikalus ir madingas metalas, pavergęs daugelio juvelyrikos mėgėjų širdis. Dėl viliojančio rausvo atspalvio, kartu su aukso patvarumu ir universalumu jis yra populiarus pasirinkimas bet kokiai progai. Nesvarbu, ar pageidaujate subtilaus rausvo atspalvio, ar gilaus, intensyvaus, rožinis auksas tikrai suteiks elegancijos ir rafinuotumo bet kokiai aprangai. Tad kodėl gi nepapildžius savo papuošalų kolekcijos rožiniu auksu?
ADORO juvelyrikos namai, kviečiame apsilankyti: https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Safyrai – kilmė, kokybė, kaina

Safyras - tai brangakmenis, kurio būna įvairių rūšių, todėl verta žinoti, kas daro įtaką jo vertei. Svarbus veiksnys yra safyro kilmės vieta, pavyzdžiui, dėl spalvos skirtumų; patyręs kolekcininkas ar juvelyras...

Prenumeruok naujienlaiškį