Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI 

Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias šio mineralo egzempliorius, 4,5 m ilgio ir 110 kg svorio, buvo rastas 1910 m. Brazilijoje.

Ką verta žinoti

Akvamarino pavadinimas kilęs nuo jūros vandens spalvos (lot. aqua marina). Geidžiamiausia spalva tamsiai mėlyna.

Akvamarino kietumas pagal Moso skalę yra 7,5-8 balai. Akvamarinas yra šviesiai mėlyni arba žalsvai mėlyni, rečiau tamsiai mėlyni. Jie labai vertinami brangakmeniai. Kai kurie akvamarino kristalai pasižymi katės akių efektu ir itin retai - šešiakampės žvaigždės formos asterizmu. Akvamarinai priskiriami prie retų mineralų.

Juvelyrika, auksiniai žiedai, akvamarinas, gamyba pagal užsakymą, Kaunas

Reikšmė

Tai jūreivių ir visų, kurie keliauja vandens keliais, akmuo. Tai jūros simbolis. Akvamarinas skleidžia teigiamą poveikį, ypač jautriems žmonėms. Jis taip pat simbolizuoja taiką pasaulyje. Be to, jis palankus draugystei ir ištikimybės jausmams. Žmonės intuityviai nešioja šį akmenį kriziniais gyvenimo etapais, nes jis suteikia vilties išgyventi.

Juvelyrika, auksiniai žiedai, akvamarinas, gamyba pagal užsakymą, Kaunas

Gydomieji veiksmai

Fizinių negalavimų srityje jis padeda nuo neuralgijos, dantų skausmo, kosulio ir akių problemų. Jo taip pat verta ieškoti sergant skydliaukės ligomis ir peršalimo ligomis. Akvamarinas padeda lengviau išreikšti jausmus ir įgyvendinti svajones. Jis suteikia dvasinį apsivalymą ir stiprina nesavanaudišką meilę.

Apdorojimas ir priežiūra

Akvamariną galima dažnai plauti vandeniu ir laikyti saulėje.

Juvelyrika, auksiniai žiedai, akvamarinas, gamyba pagal užsakymą, Kaunas

Kviečiame peržiūrėti ADORO juvelyrikos namų kolekciją, kurioje tikrai rasite sau tinkamą papuošalą:   https://www.adoro.lt/ 

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI  Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias...

Safyrai

ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie vieną populiariausių brangakmenių - safyrą. 

Prenumeruok naujienlaiškį