8 paprasti būdai kaip nustatyti ar briliantas tikras ar netikras | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Svarstote ar vaikinas jums nupirko sužadėtuvių žiedą su tikru briliantu? O gal turėjote reikalų su šešėliniu sužadėtuvių ar vestuvinių žiedų prekeiviu? Profesionalus ADORO briliantų ekspertas pateikia keletą paprastų testų, kuriuos galite atlikti namuose, kad patikrintumėte, ar jūsų briliantas tikras, ar netikras.

Kaip patikrinti briliantą? Priemaišų paieška.

99,9 procentai deimantų nėra gryni; jie turi smulkių defektų. Padirbti briliantai paprastai yra tobuli. Jei jums siūlo nepriekaištingą briliantą, turite reikalų su vienu iš 0,01 % tobulų briliantų arba su netikru. Būtinos priemonės: lupa, pageidautina 10 kartų didinanti. Tikslumas: 4/5.

Ieškokite mažų juodų dėmių, oro burbuliukų ar smulkių įtrūkimų. Žinokite ko ieškote ir nepainiokite „įbrėžimų“ su priemaišomis. Taip yra todėl, kad tikras deimantas nėra lengvai subraižomas. Nerandate jokių priemaišų? Tikėtina, kad turime jums blogų naujienų…

Sužadėtuvių žiedas su briliantu

Ar briliantas tikras? Išnagrinėkite parametrus

Pažvelkite į briaunas, kurios buvo suformuotos apdirbant deimantą. Patikrinti briaunas daug lengviau, nei ieškoti priemaišų. Būtinos priemonės: didinamasis stiklas arba lupa, pageidautina didinanti 10 kartų. Tikslumas: 4/5.

Tikri deimantai turi aštrius kraštus, nes juos pjausto profesionalūs deimantų šlifuotojai. Netikri briliantai dažnai sukuriami formose ištirpinant stiklą ar cirkonį. Naudojant formas, „briliantas“ turės ne aštrius, o apvalius kraštus. Retu atveju gali būti, kad cirkonis ar stiklas bus nupjautas kaip deimantas. Tokiu atveju jis turės aštrius kraštus, nors tai ir nėra tikras deimantas.

Autorinis sužadėtuvių žiedas

Kaip atskirti briliantą? Pažiūrėkite į metalą

Metalo tipas, ant kurio briliantas sumontuotas, gali daug pasakyti. Tikslumas: 2,5/5

Nors tai nėra patikimas testas, jis labai paprastas. Kadangi briliantai brangūs, jie dažnai dedami į brangesnį metalą. Jei metalas yra padengtas sidabru arba auksu, galite būti tikri, kad deimantas netikras. Tikri deimantai paprastai yra balto, geltono, rožinio aukso arba platinos gaminiuose.

Vestuviniai žiedai

Kaip nustatyti brilianto tikrumą? Įvertinkite gaminio kokybę, dizainą ir jo pagaminimo meistriškumą

Tikras deimantų poliruotojas ir auksakalys didžiuojasi savo darbu. Tikslumas: 3/5

Šis testas iš esmės yra ankstesnio papildymas. Jei nustatote prastos kokybės arba prastai atliktą darbą, greičiausiai ir briliantas netikras. Tikras briliantų inkrustuotojas rūpinasi, kad briliantas būtų kruopščiai padėtas, nes didžiuojasi savo darbu. Todėl bendras žiedo įspūdis yra tobulas. Mūsų juvelyrai mokėsi inkrustavimo deimantų sostinėje - Antverpene, Belgijoje bei Izraelyje.

Vestuviniai žiedai

Ar briliantas tikras? Nušlifuokite deimantą švitriniu popieriumi

Akmenį nušlifuoti švitriniu popieriumi yra gera idėja tik tuo atveju, jei esate tikri, kad turite tikrą briliantą arba jei neprieštaraujate sugadinti netikrą. Tikslumas: 4/5

Šis būdas rizikuojantiems. Įsitikinkite, kad naudojate įprastą švitrinį popierių, o ne tokį, kuris yra padengtas deimantų milteliais. Kaip žinote, deimantas labai kietas, todėl švitrinis popierius jo nepažeis. Jei šlifuosite netikrą briliantą, jį subraižysite. Naudokite šį metodą tik tuo atveju, jei nebijote sugadinti netikrą briliantą.

Sužadėtuvių žiedas

Ar briliantas nepadirbtas? Iškvėpkite į briliantą

Jūs žinote, kad kvėpuojant į lango stiklą jis aprasoja. Pažiūrėkime, ar rasoja jūsų briliantas. Tikslumas: 3/5.

Iškvėpkite į briliantą, kaip darytumėte ant lango stiklo, kad jis aprasotų. Netikras briliantas trumpam aprasos - tikras briliantas nerasos. Šio testo sunkumas daugiausia susijęs su brilianto dydžiu. Dėl mažų briliantų sunkiau nuspręsti, ar jie aprasoję, ar ne. Jei įmanoma, išbandykite tą patį triuką su akmeniu, kurį žinote kaip netikrą. Jei abu „briliantai“ aprasos vienodai, žinote, kad jie abu nėra tikri.

Sužadėtuvių žiedas su deimantu

Kaip atpažinti briliantą? Stebėkite vaivorykštę

Tai, kaip briliantas atspindi šviesą, yra unikalu. Laikykite briliantą šviesoje ir pamatykite blizgesį. Tikslumas: 4/5

Jūs tikriausiai žinote, briliantas gali sukurti vaivorykštę ant bet kurio paviršiaus kai jis atspindi šviesą. Už akmens pamatysite vaivorykštės spalvas. Nors akmenys, kurie blizga prizmės efektu ir leidžia vaivorykštės spalvoms matytis ir akmens viduje, dažniausiai yra netikri. Šio testo sunkumas yra tas, kad kai kurie netikri briliantas šviečia net ryškiau nei tikri. Pavyzdžiui, moissanit.

Sužadėtuvių žiedas

Ar briliantas nesuklastotas? Skaitykite naujienas

Jei gali skaityti laikraštį, tai bloga žinia. Matyti raides per akmenį yra netikro brilianto ženklas. Tikslumas: 4/5

Šis testas tinkamas tik palaidiems briliantams. Padėkite briliantą ant laikraščio ir jei nematote raidžių per jį, briliantas yra tikras. Taip yra todėl, kad briliantas kitaip perlaužia šviesą. Pro netikrą briliantą matosi raidės.

Auksinis žiedas su deimantais

Testai namuose gana tikslūs kai reikia patikrinti ar briliantas tikras. Tačiau 100% įsitikinti beveik neįmanoma. Jei norite tiksliai žinoti, ar akmuo ant piršto yra tikras ar netikras briliantas, užsukite į Lietuvos prabavimo rūmus. Jie gali ne tik nustatyti, ar jūsų briliantas tikras, ar netikras, bet ir įvertins jį.

Aplankykite mūsų internetinę parduotuvę: https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Safyrai – kilmė, kokybė, kaina

Safyras - tai brangakmenis, kurio būna įvairių rūšių, todėl verta žinoti, kas daro įtaką jo vertei. Svarbus veiksnys yra safyro kilmės vieta, pavyzdžiui, dėl spalvos skirtumų; patyręs kolekcininkas ar juvelyras...

Prenumeruok naujienlaiškį