AUSKARŲ VĖRIMAS, PIRSINGAS: FAKTAI IR MITAI | ADORO juvelyrikos namai 

Jūs visada norėjote įsiverti auskarą ( pirsingą ) į antakį, bet girdėjote, kad tai gali baigtis veido paralyžiumi? O gal užuot ėję pas profesionalų auskarų vėriką, verčiau eitumėte pas kosmetologę, kuri ne tik pradurs liežuvį, bet ir padarys jums makiažą? Jei ketinate savo kūne padaryti vietos dar vienam papuošalui – svarbiausia atskirti faktus nuo mitų. Tada ne tik išvengsite nusivylimo ir nereikalingo skausmo, bet ir greičiau galėsite džiaugtis gražiais rezultatais. Pirmiausia jums tikriausiai smalsu ar...

Ar auskarų vėrimas skausmingas ir... pavojingas?

Neretai auskarų verėjai išgirsta šį klausimą. Deja, šiuo atveju atsakymas nėra vienareikšmis.

- Skausmas yra labai individualus dalykas. Joks adatos įvedimas į kūną, nepriklausomai nuo vietos, nėra malonus. Tačiau pasirinkę daug žinių ir praktikos turinčius auskarų vėrikus, viską sumažiname iki minimalaus diskomforto.

- Jei procedūra atliekama netinkamai, ji gali sukelti laikiną ar nuolatinę žalą mūsų kūnui. Visų pirma turėtume daug dėmesio skirti sąlygoms, kuriomis atliekamas auskarų vėrimas: pažeisdami audinio vientisumą, be kita ko, rizikuojame, kad mūsų organizmas užsikrės infekcijomis ar lašeliniu būdu plintančiomis ligomis. Todėl kiekvienas instrumentas turėtų būti sterilizuotas ir supakuotas į vieną pakuotę su galiojimo terminu.

Todėl, norint sumažinti skausmą ir bet kokias komplikacijas iki minimumo, geriausia pasikliauti profesionalumu, todėl teiginį "nėra jokio skirtumo ar einu pas profesionalų auskarų vėriką, ar pas kosmetologę" dėkite tarp pasakų. Kosmetologė paprastai neturi reikiamų žinių ar įrankių, kad galėtų atlikti auskarų vėrimą. Taip pat neretai kosmetologės kartoja mitus, kurie jums gali būti tiesiog žalingi.

Auksiniu papuosalu gamyba, juvelyro paslaugos, juvelyras Kaune, vestuviniu ziedu gamyba, suzadetuviu ziedu gamyba, gamyba is savo aukso, juvelyriniu dirbiniu gamyba pagal užsakyma, Juvelyrikos gamyba pagal individualius užsakymus, Juvelyrinių papuošalų gamyba, graviravimas, Vestuviniu ziedu gamyba Kaune, Autorinių vestuvinių žiedų gamyba, Vestuvinių žiedų gamyba iš jūsų aukso, Rankų darbo vestuviniai žiedai, Klasikinių vestuvinių ziedų gamyba

Kūno pradūrimas neturėtų būti atliekamas su vadinamuoju "pistoletu", kas populiariu grožio salonuose. Taip yra todėl, kad pistoleto negalima tinkamai sterilizuoti, o pradurta vieta pūliuoja ir tinkamai neužgyja. Profesionalus auskarų vėrikas auskarus veria ne pistoletu, o sterilia adata ir parenka konkrečiam auskarui tinkantį auskarą.

Pavyzdžiui, mitas, kad auskarui geriausiai tinka sidabras arba auksas. Deja, prastesnio grynumo sidabre ar aukse gali būti nikelio, todėl jei renkatės auksą ar sidabrą, geriausia rinktis iš patikimų pardavėjų. 

Auksiniu papuosalu gamyba, juvelyro paslaugos, juvelyras Kaune, vestuviniu ziedu gamyba, suzadetuviu ziedu gamyba, gamyba is savo aukso, juvelyriniu dirbiniu gamyba pagal užsakyma, Juvelyrikos gamyba pagal individualius užsakymus, Juvelyrinių papuošalų gamyba, graviravimas, Vestuviniu ziedu gamyba Kaune, Autorinių vestuvinių žiedų gamyba, Vestuvinių žiedų gamyba iš jūsų aukso, Rankų darbo vestuviniai žiedai, Klasikinių vestuvinių ziedų gamyba

Plieniniai auskarai dar vadinami ,, medicininiu auksu ar medicininiu plienu“ greitai nusitrina ir lieka žaizdoje. Be to ,, medicininiame aukse ar medicininiame pliene“  yra nikelio, kuris labai stiprus alergenas.

Dabar, kai jau žinote, kaip pasirūpinti savo saugumu, laikas pagalvoti apie pradurtą vietą. Ir čia galite susidurti su daugybe mitų. Dažnai galite susidurti su teiginiu, kad spenelių pradūrimas daro žindymą neįmanomą. Tai netiesa - krūties auskaras gali nutraukti tik kelis pieno latakus. Tačiau vienoje krūtyje jų yra apie 20 ir ne visi jie reikalingi kūdikiui maitinti. Taip pat retai pasitaiko, kad auskarų vėrimo metu būtų pažeistos nervų galūnėlės, atsakingos už prolaktino - hormono, verčiančio krūtų liaukas gaminti pieną - išsiskyrimą. Tačiau jei taip atsitinka, žindymas gali būti šiek tiek sunkesnis, bet ne neįmanomas. Priešingai, tiesa, kad liežuvio auskaras gali turėti neigiamą poveikį dantims. Jis gali pažeisti, susilpninti ar net sulaužyti dantį ir skatinti ėduonies atsiradimą.

Pjūvis be pėdsakų?

Kitas mitas. Kai po kurio laiko pasidaro nuobodu, turėtumėte žinoti, kad nors auskarą galima išimti, oda primins apie auskarą - labai retai pasitaiko, kad žaizda visiškai užgyja. Paprastai suvenyrai ant kūno lieka mažesnių ar didesnių randų pavidalu. Kai kurie jų būna tokie maži, kad iš tikrųjų nekelia problemų, tačiau dėl kai kurių gali prireikti dermatologo ar net chirurgo įsikišimo. Po tunelio suglebusiai odai taip pat prireiks chirurginio įsikišimo. Šiuo atveju atliekamas tik ausies kaušelio atstatymas. Todėl bet kokį sprendimą verti auskarą reikėtų apsvarstyti kelis kartus ir nepamiršti, kad auskaro išėmimas neleis pamiršti auskaro poveikio.

ADORO juvelyrikos namų įkūrėjai juvelyrikos rinkoje veikia jau 34 metus. Pradėjome nuo papuošalų didmeninės prekybos, tačiau nusprendėme šią veiklą baigti, o įgytą patirtį panaudoti sukuriant unikalų prekės ženklą, siūlantį prabangius auksinius papuošalus su deimantais tokiomis kainomis, kurios leis visiems įsimylėjusiems simboliškai užfiksuoti savo meilę papuošalais su deimantais.

Ieškodami nestandartinio dizaino ir naujų vestuvinių ar sužadėtuvių žiedų motyvų atvykite į ADORO juvelyrikos namus - tai kūrybinių eksperimentų zona:  https://www.adoro.lt/

ADORO GAMINIAI

ADORO ŽURNALAS

Taip pat žurnale

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI

Akvamarinas | ADORO JUVELYRIKOS NAMAI  Didžiausi akvamarino telkiniai yra Brazilijoje, kurie išsibarstę po visą šalį. Gražių egzempliorių randama Rusijoje, Nigerijoje, Namibijoje, Tanzanijoje, JAV ir Indijoje. Europoje šis mineralas daugiausia randamas Italijoje. Didžiausias...

Safyrai

ADORO juvelyrikos namai pristato trumpą santrauką, ką nuo gilios senovės iki dabar žmonės mano apie vieną populiariausių brangakmenių - safyrą. 

Prenumeruok naujienlaiškį